Grilltips – gasol eller kol

Nu när sommaren anlänt är det fler och fler som plockar fram grillen. Åsikterna är många när det kommer till vilken grill som är bäst. Ska man ha gasol eller kolgrill? Vilken grill man vill ha är mycket individuellt och det är ofta vad och hur mycket man grillar som styr vilken grill man väljer. Den som grillar mycket och ofta väljer troligen en dyrare och större grill än den som bara grillar korv då och då.

Att grilla med gasol

Om du nyss köpt en ny gasolgrill kan det vara bra att läsa igenom de bästa tipsen när du grillar med gasol. Att laga mat med gas är en gammal metod, men den innebär också risker. Att grilla med gasol är dock mycket bra om man grillar ofta, och stora mängder då gasolen inte tappar värme på samma sätt som kol eller briketter. Tänk bara på placeringen av gasoltuben och att du kan behöva flytta på den snabbt om något händer.

En bra omgivning att grilla i

Oavsett om du har en gasolgrill eller en kolgrill är det viktigt att se efter var du grillar. Grillar du med gasol bär du se till att gasoltuben snabbt kan avlägsnas från platsen om något händer. Ställ inte grillen för nära fönster eller liknande eftersom glaset kan vara känsligt för värmen som bildas. Detta är viktigt också om du använder kolgrill. Men en kolgrill behöver du tänkta på att du måste släcka ordentligt med vatten, och sedan behöver du någonstans att samla askan.